یک توزیع گنو/لینوکس دو هدف عمده دارد: نصب یک سیستم عامل آزاد در رایانه (خواه با وجود سیستم فعلی یا بدون وجود آن) و فراهمسازی طیف گستردهای از نرمافزارها که نیاز کاربران را پاسخ دهد.
1.5.1. نصبکننده: debian-installer
debian-installer
، با طراحی ماژولار و بسیار انعطافپذیر، هدف اول را نشانه گرفته است. شامل طیف گستردهای از حالتهای نصب میشود و به صورت عمومی در فرآیند نصب یک توزیع مشتق را تسهیل میسازد.
این انعطافپذیری، که البته آن را خیلی پیچیده نیز میسازد، ممکن است برای توسعهدهندگانی که تازه با این ابزار آشنا شدهاند بسیار هراسآور باشد؛ اما خواه در محیط گرافیکی یا متنی مورد استفاده قرار گیرد، تجربه کاربری یکسان خواهد بود. تلاش بسیاری صورت گرفته است تا تعداد پرسشهای زمان نصب به حداقل کاهش یابد، به طور خاص و به لطف نرمافزار خودکار شناسایی سختافزار.
شایان ذکر است که بدانید توزیعهای مشتقشده از دبیان، در این جنبه بسیار متفاوت عمل میکنند و نصبکننده محدودتری در اختیار کاربران میگذارند (که معمولاً تنها معماریهای i386 و amd64 را شامل میشود) اما کاربر-پسند بودن برای افراد تازهکار. از طرف دیگر، آنها معمولاً از دور ماندن نسبت به بستههای موجود در پروژه دبیان به منظور دسترسی به طیف گستردهای از نرمافزار و عدم انطباق با نسخههای گوناگون، دوری میکنند.
1.5.2. کتابخانه نرمافزار
Quantitatively, Debian is undeniably one of the leaders in this respect, with over 34,000 source packages. Qualitatively, Debian's policy and long testing period prior to releasing a new stable version justify its reputation for stability and consistency. As far as availability, everything is available on-line through many mirrors worldwide, with updates pushed out every six hours.
بسیاری از برنامههای جدید نرمافزار آزاد به سرعت مسیر خود را در نسخه تحت توسعه پیدا میکنند که اجازه نصب به آنها داده شود. اگر این فرآیند مستلزم بروزرسانیهای زیادی برای وابستگیهای این برنامهها باشد، آنگاه میتواند برای نسخه پایدار دبیان مجدداً کامپابل گردد (برای اطلاعات بیشتر در این زمینه
فصل 15, ساخت یک بسته دبیان را مشاهده کنید).